Tuesday, February 3, 2009

Hari ini dalam Sejarah

3 Feb 2009, Hari ini dalam sejarah. First time dalam hidup aku mogok berdua. Biasa mogok sesorang je. Tapi ari nie berdua. hahahahha...bos da chuak

Best jugak upenye mogok nie. Patut la diorang selalu mogok kat oversea. Baru lah aku tau. Pas mogok baru la leh tengok betapa perihatin je bos pada kita. Tue kalo yang perihatin. Kalo yang cakap 'U are fired'. X ke menangis.

Aku dan membe aku nie bbtol xpuas ati ngan management kompeni aku. Ye la ari tue umah sewa kitarang kena potong karan nya sebab kompeni aku xbayar bil. 4 malam jugak la aku pakai lilin. Dok umah semi D tapi pakai lilin. Nasib baik xde agen2 TV3 kalo x memang kitorang masuk TV la 'Bersama mu' tajaan beras 'Faiza'.

Nak di jadikan cerita semalam plak air pulak kena potong. Sial btol la. Memang xde sivik punye management team. Aku ngan membe aku dak puas dok seranah semalam. Ye la xde karan leh tahan lagi. Xde air susah wooo...Nak kencing Berak punye la payah.

Yang paling kitorang bengang nye umah kitorang je yang kena. 4biji umah yang diorang sewa umah aku jugak la yang terpilih untuk dipotong. Adakah mereka nak aku berenti keje??? Xpepasal kena mandi kat masjid ari nie. Ingat masa blaja je kena mandi kat Masjid.

Disebabkan tensen tahap cipan tenuk, jadi aku ngan membe aku pun wat la keputusan untuk bangun pepagi dan tengok MHI bukannya datang berfoya-foya di opis. Memang best. Da lama aku x tengok TV pepagi. Hari-hari keje kuar pagi balik matahari da padam je.

Aku ingatkan da xde orang ganggu kitorang pasal kitorang bukan penting pun kot (pasal asyik kena potong je. Padahal aku dan membe aku off HP). On je HP ada call masuk.
Aku "Helo"
a "Helo masuk opis ade keje kena setel"
Aku "Ok. Pkul 3 aku masuk opis"
a "Cepat la. Masuk cepat ada keje kena setel"
Aku "Rileks la. Ada upah x? Blanja lunch ke"
a "Cepat la masuk. Keje urgent. Ada proposal nak submit"
Aku "Susah je nak blanja nasi kukus ayam berempah."
a "Cepat la. Penting nie"
Aku "Ye la pkul 3 aku masuk"
Trus aku letak HP. Malas nak layan da. Aku dan membe aku trus lepak tonton TV. Cite Tamil.

Datang je opis suma ttup hidung. Kata kitorang xmandi. Sial....Masuk2 je bos datang cakap "malam ni tido umah saya la. Ada air"

Adakah itu unsur bodek@simpati@perihatin@perli?????

12 Pandangan Kekawan:

GaDiS KaMpUnG sEpArA BaNdAr said...

Adakah itu unsur bodek@simpati@perihatin@perli?????

rasanya kesemua di atas....

cIk JanNah said...

ngeee~
cian nye kes die..
keh.keh.keh.
bucuk~
pai cni taw
:)

razor said...

pernah tgh staff bank mogok?


kuakuakua.

keluar tv kan? kitorang la tu...muahahah

Moon said...

er..
nk pilih slh sorang wt menantu kot?
so dia nk judge la uh.
hahaha harun salim bachik :)

miezi said...

giler tak best kampeni ko

kay said...

prihatin kot..kena fikir +ve..hehe

pB said...

hopefully semuanya akan selesai dengan baiknya

CIVIC Power said...

Teringat teman dolu2.. Tapi idak le x mandi.. Kes keje bagai nak mati.. gaji x dibagi.. ape lagi.. bergusti

~flyo~ said...

gadis kampung separa bandar
*aku pun rasa gtue

cik jannah
*mana ade bucuk wangi tau. tahp cipan nye wangi

razor
*ko ke yang depan skali ari tue??

moon
*menantu???anak dia suma jantan. kecik lagi. moon nak ke?

miezi
*aku pun rasa gtue

kay
*ye. telalu perihatin kot

pB
*da selesai. tapi.......

civic power
*aku pun mandi. tapi kat masjid la.hahahahha

alif-mikail said...

ahaha.. koi rasa berat ke perli la

koi syak la... ahaha

Lina said...

hahahha...kelakar + sakit ati pun ada dgn insiden ni. Tapi rasa2nya kata2 bos tu lebih kpd perli+simpati la kot!!...

~0~ said...

Alif-Mikail
ku pun rasa begitu.hahahaha

Lina
memang sakit ati. adoi yai

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...