Thursday, February 2, 2012

Perabih Duit

Awal tahun ini entah apa yang merasuk diri aku ini, aku memperabih duit skit. Memang aku jenis kedekut (pengakuan jujur). Kedekut macamana adalah handphone aku selagi boleh pakai aku akan pakai. Aku tak kisah pakai handphone yang di ikat dengna getah. Sebab aku hanya pakai handphone untuk SMS, Call dan kekadang MMS. Yang lain aku jarang sangat pakai.

Dan ada satu beg aku dah aku pakai sejak aku dari form 4 (tahun 2000) sampai skang aku still pakai beg tu wat kerja. Aku suka beg tu. Walaupun warna dia dah lusuh dan bini aku dah berkali-kali tegur tapi aku wat bodo je. Malas aku nak ganti beg lain sebab aku sayangkan beg tu. (Hadiah dari abang aku sebenarnya beg tu)

Tapi awal tahun hari tu lebih kurang dalam tengah bulan Jan 2012, aku dah plan nak belanja bini aku Ipad 2. Tapi bila sampai kedai bini aku tak nak pulak Ipad 2, tukar ambil Galaxy Tab 10. Menurut tokei kedai tu Galxy Tab 10 lagi lagu dan better skit dari Ipad 2. (Biasa lah. Apapun ada pro dan con). Jadi angkat Galxy Tab 10 untuk bini aku. (Aku juga yang banyak guna pun wat main game. Hahahahaha..)

 Galaxy Tab 10. Sumber google.com

Dan untuk diri aku, aku angkat Canon EOS 60D. Hajat hati nak ambil Nikon D90 tapi pengeluaran dihentikan sementara akibat kerana banjir kat Thailand. Nak angkat Nikon D7000 tak terdaya, berat sangat harganya. So, ambillah 60D je. Sekarang tengah dok belajar sikit-sikit istilah-istilah dan function kamera ni.


EOS 60D. Sumber google.com



Sebenarnya niat nak beli DSLR ni dah timbul 3 tahun lepas. Tapi tahun ni baru tercapai. Syukur Alhamdulillah..



Heykawan : Seronok melihat isteri tersenyum terima hadiah.

18 Pandangan Kekawan:

Masy said...

untunglah bini tewwwwwww

she-G said...

org jarang membeli belah skali die naik syeh..hamekkk...
tu bukan kedekut..cermat.dan bagi saya slagi kedekut tu tak nyusahkan org cam haji kedekut dalam cite p.ramle tu..tak kesah pon...

btw suami saya belt die tu dari form 4 lagi tau..jenuh dah suh tukar..ade la lagi bnda2 lama gile.huuu...kita ni nak jaga imej die je

KhaiRin - anies said...

arrrrggghhhhh tidakkkkkkk...dua2 sy suka 2x sy mengidam nk beli waaarghhhhh


ini tidak adil tidak adil tidak adil hehehhehe

Eye_nee said...

Argggghhh....masih mengumpul dana utk itu Tab....akk sama saja dgn kamu..selagi boleh digunakan selagi itu tidak akan menukarnya...tapi TAB ini menggamit...memanggil....merayu minta dibelikan...apakah????....Mengidam benar rasanya mahukan TAB ni....

redza said...

xpe abis duit pun..utk bini tersayang jugak hehe

kakcik said...

Kakcik dah tak mengidam lagi nak beli DSLR - sebab tahu tak akan termampu untuk mendapatkannya. :(

QueeN TerataI said...

Alhamdulillah... bila beli sesuatu yg menjadi idaman walau terpaksa berhabis duit pasti rasa berbaloi...

jedi said...

@Masy
aaah...untung jadi popuan...hahhaha

jedi said...

@she-G
hahahaha...habit kami sama...barang lama lagi dikenang...hahahha

jedi said...

@KhaiRin - anies
heheheh...cam lagu yuna la plak....

jedi said...

@Eye_nee
Berusaha kak...smoga cepat rembat tab tu...main game best...

jedi said...

@redza
btol boh...bukan untuk orang lain...

jedi said...

@kakcik
boleh kakcik...dimana ada kemahuan disitu ada jalan...

jedi said...

@QueeN TerataI
tapi menggaru kepala jugak tgk duit bertukar tangan...hahahha

HEMY said...

dslr krew skang ek...welcome to the club..hehehehhe

lg byk gambar ar pasni blog..

PinQib said...

hoooo.. kaya nggoh.. 60D tu pon da kurang3 2K.. hooo.. salute =)

berkira dalam x berkira.. eh eh

jedi said...

@HEMY
masih amatur bro....tgh blaja lagi...

jedi said...

@PinQib]
dok kaya doh...kayap doh...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...