Monday, November 14, 2011

Facebook: perlu dedah dedah ke??

Heykawan.

Aku rasa  orang ada akaun facebook skang ni. Aplikasi internet yang memudahkan kita berhhubungan dengan sesiapa saja jauh dan dekat.

Penggunaan internet seperti yang kita tahhu banyak baik dan lagi banyak lah yang buruk nya.

Penggunaan facebook juga mungkin tiada perbatasannya. Aku juga paham setiap akaun facebook juga adalah hak individu. Tiada siapa yang boleh halang.



Walaupun begitu bagi aku,  sebagai pengguna kita perlu wujudkan batas nya. Bagi aku xsemua benda perlu kita letakkan dalam tu.

Tambahan pula kita orang Melayu yang beragama Islam.
Tak perlu rasanya letakkan video atau gambar yang x senonoh seperti gambar sendiri pakai bikini. Gambar atau video yang dedah sana sini xperlulah letak dalam tu, smpanlah sebagai koleksi peribadi sahaja.

Nanti kalau ada yang manipulasi kan gambar tu kita sendiri yang menanggung malunya.

Fikirkanlah, aku hanya menulis meluahkan pendapat. Kita bukan perfect jadi samlah kita ingat mengingatkan.Tidak berniat nak tegur hak personal korang. 

7 Pandangan Kekawan:

she-G said...

org kurang aksih sayang gitu la..miahahaha

CoOkiE MoNSter said...

ye btol tuh..kdg2 dorang nih saja nak publisitikan menda yang tak patot. so beringat2 lah. hihihi...

KhaiRin said...

biasa nyer yg bertindak mcm tu = krg ilmu..tau nk ikut org je

eMMe said...

ish! over la dowang nih, kalo adik saya, mmg dah kene debik la, heeee~

Masy said...

dah tua nanti baru laa menyesal. skrg ni ikutkan sgt darah muda huhu

nuyui a.k.a miss YUI said...

WAH..Over tu..

p/s: itu bkn contest..tp nak masuk bloglist..hehe

chii said...

dorang x kena lagi..tu yg berani dedah sana sini..agaknya kalo ada yg curi gambar..pastu kasi sama bomoh..em..baru dia tau

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...