Thursday, December 2, 2010

Nasyid Rock

nasyid rock


Aku bukan nak cerita pasal White Metal. Aku bukan reti sangat pun pasal muzik metal metal nie. Dengar je aku tau.

Ni adalah lagu Amanat dari Al-Farabi Band. Sebuah band yang unik bagi aku. Bawa lagu ketuhanan dalam versi Rock. Dan yang agak menarik salah pemain gitar band ni adalah wanita dan juga isteri kepada salah seorang anggota band ini sendiri.

Untuk detail leh try click sini.


Aku xreti nak komen bab hukum hakam. Papehal pun kalo korang ada pendapat leh la share. Cuma pendapat personal aku, aku harap ngan banyak nya lagu ketuhanan yang berada di pasaran ni dapat la menarik diri masyarakat kita untuk lebih dekat dan minat untuk mendalami Islam serta mengurangkan masalah sosial yang kian ketara di negara kita

2 Pandangan Kekawan:

redza said...

xleh tgk lah pulak video nih...xramai artis yg nk buat lgu berunsurkn ketuhanan nih

lalink7 said...

lagu berunsur ketuhanan memang orang Indonesia yang banyak buat..sdap pulak tuee..

tp kalau yg rawkk cenggine tatau pulak nak kata camne...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...