Thursday, November 18, 2010

Zaman dulu dulu

Bila dok syok main PS2 (masih gagal memiliki PS3) sesorang dalam bilik. Teringat aku zaman dok kat asrama sekolah. Sekolah aku kat pekan kecil je. Nak ke Kota Bharu pun dalam 30 minit naik bas. Zaman aku bukan zaman mat rempit, kami naik beskal tua je.

Tapi aku lebih suke ke Takbai, Thailand dari ke KB. Dekat dan lebih best. Best bukan sebab dia cam kat Danok tue. Yang ada pasar yang jual ayam banyak. Kat Takbai mmg ada, tidak dinafikan tapi aku ke sana bukan untuk ayam untuk main game je. Masa tue PlayStation je. Xde lagi PS2.

Walaupun gambar PS tue bukan lah dalam format HD. Aku dan kekawan tetap layan je. Memikirkan kebosanan yang amat. Jadi melepaskanlah gian kat game tue. Dengan bayaran RM2 sejam. Nak kata puas xde la puas sangat. Bukan la cam PS kat umah. Tapi lepas la layan gamTekken dan Winning eleven. Main pun stok main berkawan. sebab RM2 tue pun bayar Half-half. Nak bayar sorang xmampu.

Pasal kena budget skit. Balik kang nak beli Pulut Ayam @ Nasi Gomok lagi yang berharga RM1.50. Tue je la yang mampu dibeli. Nak beli KFc pun xde kat sana. KFC pun aku kenal time tingkat 4 je. Kelaskan??

Tapi tue dulu, nak ke Takbai tu xde gentarnya. Naik bas naik perahu wat selamba je. Xde pasport maupun border pass. Main reddah je. Sekarang jangan harap.

Bila teringatkan zaman tue, xde la cam zaman skang. Masa yang pantas berlalu pergi.

9 Pandangan Kekawan:

Kuwe said...

kawe tok into mana bab bab main ps ni boh. kawe main pekong woh netim jah. main blago woh getoh jare jare.

Mimie.Candy Cane said...

Lorr..jiran je kite ni rupanyee...ai ore ganu..[bahasa mix]

heheheh

she-G said...

jeles...salu tgk abah merentas ke tak bai naik prahu...siap pesan,orang temerloh duk kat tebing...cess!!!

Cik Akma said...

kalo skrg, bertarung nyawa la ke sane eh. huu~

redza said...

kawe pon smpai lo ni xdok ps3 boh..main game install dale pc jah

tpi skrng nih dh jarang men game..masa xmengizinkn

.:fifi:. said...

bila ko ckp gnie,br ak ingt ak xbuat psport g nk g sna nnt..haha tiket da ad,passport non ado

Masy said...

tu diaaa.. nasik gomok? apsal bunyik mcm sedap tu. huhuhuh

ckLah@xiiinam said...

ckLah kenal kfc bila dah jadi cikgu. Lagi kelas!

:D

Fuziani JSR said...

KFC kat sabah dulu x halal jadi x dapat merasa.... rasa-rasanya, dah pas sekolah barulah merasa makan KFC yang halal.... Kenangan zaman dulu2 adalah sesuatu yg amat berharga yang mungkin x akan dilalui oleh generasi sekarang....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...