Sunday, November 21, 2010

fesyen

Suatu ketika yang lama dulu, sebelum zaman kegemilangan indie. Zaman underground atau lebih saintifik nya zaman skinhead sedang meraja. Ada jugak la beberapa ketul kekawan sekolah yang join menda nie.

Jalan mendada. Dengan kepala botak. T-shirt FredPerry yang ketat dan di butangkan abes. Cam budak skima. Dikenakan pulak ngan suar berkaki kecil dan koyak-koyak skit. Dan kasut boot hi-cut.

Satu malam ketika berjalan ke kelas malam. Kawanku, Yuti cam biasa berpakaian skinhead kebanggaannya ke kelas. Dua tiga ketul budak skin pun pakaianb cam sama. Cam boria pun ada.

Lalu je depan budak popuan Yuti tetiba mendada lagi tinggi. Bangga ngan fesyen dia.

Tetiba budak popuan junior yang dok depan tue ada yang menjerit cam histeria. Ada gak yang tentunnduk malu.

'Ko tengok suma awek da tergilakan aku' kata Yuti.

'Ye la kau, budak tue segan tue. Pasal suar koyak kau tue' Balas aku.

'Segan nape?memang fesyen skin la nie'

'Fesyen kalo koyak kat paha. Ni kalo da sampai bontot kau yang hitam legam pum nampak pehal?'

'Erk....'

8 Pandangan Kekawan:

¶A.K.I¶ said...

hahahhha!!!
ahahaha!!!!!!!

redza said...

aku mmg anti ngan budak2 skinhead nih

syaf said...

hahaha cam harem...nasib bek x koyak sampai ke anu...

IxoR@ said...

hahahaha...

tak perasan tu sbb dah bajet hensom!

Katak Ijau said...

hahahahhaa....

kawan aku dulu pun skinhead gak...
tapi skang dh insaf...
bila aku tgk balik gamba die dulu2..cnfirm aku gelak bagai nak gila kat dia...haha..lawak rupenye dulu2

cikmemy said...

haha...yuti ke jedi ni..kehkehkeh...

orang2 berfesyen lebih2 ni, buat aku takut jek....bukan cantik pon...

pB said...

Salam Jedi



pB is BACK !!!!

lalink7 said...

hahahahahahha.....kelakar..xsuke ngan budak2 skin niee..xsmemeh...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...