Friday, March 25, 2011

Hobi - siling

Kumpul syiling lama dan syiling luar negara. Tu salah satu hobi aku. Koleksi syiling aku xde la banyak, ada la skit. Yang aku collect dulu pun ada lagi kat kampung aku. X ambil lagi.

Isnin ari tue aku baru simpan secara proper skit. Aku da beli coin album dan susun simpan syiling aku dalam tue. Kalo x dulu aku main simpan dalam plastik 'rokrak' (bahasa standardnya plastik bising).



Syiling 20 Sen Singapore 1985

Depan - Todak
 Belakang - 20 sen dan tahun



 Syiling 20 sen Singapore 1995

Depan - Gambar Singa Singapore (aku pun xtau ape korang panggil)

Belakang - 20 sen 



Syiling Hong Kong

Depan - Kepala Queen Elizabeth

Belakang - Singa Hong Kong

7 Pandangan Kekawan:

lalink7 said...

mnarik nnt dahla leh bukak pameran siling2 lama..

Faaein Himura said...

masa kecik2 slalu jugak kumpul.. tapi paling banyk duit dari INA.. skang ntah mana ntah syiling tu... dan yang paling best suka kumpul ikut tahun.. rasa nostalgia sungguh bila mengenang2kan kisah2 itu.. hehehe...

bujal X said...

saya dah tawar hati kumpul syiling.dulu ada simpan syiling time jajahan brook kat sarawak.ada buyer nak beli rm1000 bila sampai rumah da hilang.member kebas pastu terus pindah~yay~~

redza said...

duit siam byk boh

@z!rk said...

best best!! ada juga kumpul!

madammondoq said...

salam..

nice blog..
nak tahu tak apa yg setiap malam..malam pertama?
salam singgah ke blog saya..

TQ

Puan Capa said...

aku kumpul setem.gila klasik kan?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...