Saturday, January 31, 2009

Port Baik Punye

Korang penah datang Airport Kuala Terengganu x? Atau nama saintifik nye ialah Lapangan Terbang Sultan Mahmud (dalam bahasa Uganda plak berbunyi Sultan Mahmud Airport). Airport nie banyak kelebihannya. Sekarang da naik taraf jadi airport international da. Ari tue pun orang belah Pantai Timur semenanjung da pegi Haji dari airport nie xyah ke KLIA lagi dah.Ni la rupe baru Lapangan Terbang Sultan Mahmud. (Ni bukan muzium ok)

Back to the future, yang aku nak cite bukan la pasal airport nie atau pun cite back to the future. Aku just nak ingatkan korang kalo korang ada la impian atau nak pegi ke usha area2 airport nie aku nasihatkan agar berhati2 dan pakai la tali pingang belakang kalo xnak kena debik ngan Adibah Nor.

Jalan belah pantai belakang airport ni baru je bukak bulan awal pertengahan bulan 12 yang lalu. Baru je lagi kan. Dan yang nak di banggakan ialah da ada 6 kes kemalangan terjun longkang kat sini.(xtau la ape nak jadi kan. Agak nya yang xcident tue lupa pakai tali pinggang keledar then terkejut nampak Adibah Nor. heehehhehe). Yang paling teruk penah ada sorang pepuan naik moto then terbabas. Akibatnya patah kaki patah tangan.

Gambar nie plak wira terbabas. Dan malam yang sama gak ada lagi sebijik kancil terjun ke arah laut.(Agaknya kancil baru kuar utan trus jumpe pantai kot).

Kalo la korang pun nak lalu kawasan nie berhati-hati la. Ikut arahan papan tanda. Aku xnak korang pun terlobos sekali. Sebab jalan nie memang port baik punye sebab jalan dia gelap. Dan korang sendiri paham la ye bila jalan gelap. (xde lampu jalan. Pasal dekat airport)

Untuk mat dan minah rempit jalan nie baik untuk layan lap. Leh lap baring sampai tergolek kat situ. Excavator pun da siap sedia ada untuk gali lubang dan lori untuk angkut mayat.



Pesanan penaja : Baik jangan cari pasal la. Kalo pape tanggung sendiri ye. Sayangi diri anda. Kalo da jadi mayat xsempat nak tobat da.

9 Pandangan Kekawan:

razor said...

lame dok lalu sining boh. mase aku balik ari tu, dok buke agi..

pheww....bahye gombo eksideng tu wei..


*teringat zaman dolu2 pata airport, telok tapang

*pil.tahan.sakit* said...

mak aih.. cover la gambo eksiden tu kot..ngeri aku tgk..

pergh sekali lagi..

trimas singgah ke blog saya. salam :)

~flyo~ said...

razor
leni jalan dia da cam lap sepang da

pil tahan sakit
xsempat nak cover

razor & pil tahan sakit
Gambar mayat tue aku pun xtau dari mana di amik. Aku curi kat emel aku. Just nak ugut mat rempit supaya berhati2 je. Udah2 la merempit.

lya said...

seram2 sumpah na muntah tgk

~flyo~ said...

iya
cepat amik plastik beg.

syazafall said...

aha..
nasib baik tulis tu airport.kalau tak mati2 ingat tu sekolah.;D

omg!gbr tu.
sumpah tak tido 7 hari 7 mlm dapat nightmare.;S

~flyo~ said...

syazafall
jgn xtido nanti biol pala.

Misz_zana85 said...

mak aih..gambar tu tipu2 ke betul!betul!betul!?
p/s: lupe nak bagi salam lak..salam singgah..

~flyo~ said...

miss_zana85
salam singgah
tue la. lupe nak tanya mayat tue.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...