Tuesday, February 15, 2011

Memburu

Tadi time nak balik dari meronda tadi, aku terserempak satu brader nie. borak dan bersembang kejap.  dia tanya aku asal mana. Aku pun jawab la aku asal Kelantan.

Dia cakap ramai ye orang kelantan kat 'KL nie. Ada yang cari makan, ada meniaga dan ada jugak yang cari pasal.




Aku jawab,orang Kelantan datang KL nie memburu. cuma cara memburu berlainan. Walaupun niat asal sama. Memburu kejayaan.

Bagi aku, berhijrah tue bagus. Membuka mata kita, membuka minda. Mematangkan diri.

5 Pandangan Kekawan:

Yuni Aisyah said...

Burulah kejayaan selagi termampu....all da best..:)

Puan Capa said...

aku setuju part yang ramai orang kelantan kat KL ni

she-G said...

ade sorang imam masjid mase cramah penah kata...maik satu batu baling je ke arah mane2 sure akan kua ayat gini...
'aduh nate batu ni..'hahaha
saya bangga jadi rakyat kelantan walopon bukan kelantan real...
tnpa rakyat kelantan rasanya payah gak malaysia ni..hehehe
(tringat kata2 dr mahathir)

CAHAYA said...

KL mmg banyak org Kelantan. Agak2 kat Kelantan ramai org ape?

+h.a.z.e.r.i.n+ said...

ke jeeejaakkk jalan yang beeerrrliku, mebara jiiiiiiwaku memberu iiiiimpian!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...