Friday, September 23, 2011

Cerita Kelmarin

'Macamana leh jadi camni, kat appointment tulis jam 10.15pagi. Saya datang dalam pukul 10.00pagi. Skang da pukul 12.15tghari tapi xleh nak masuk jumpa dokter lagi. Sampai bila nak tunggu???'

'Sabar ye encik. Ikut kita ikut no ye encik'


Dialog Brader 1 dengan Sister PPUM.


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


'Nape lambat sangat nie? Dari pukul 9 pagi saya datang. Skang da pukul 12.00tghari x leh masuk jumpa doktor lagi. Rugi masa saya camni tau x?? Nak kena gi kerja lagi'

'Sabar ye encik. Ada kesulitan skit. Kalau encik mau leh tunggu. Kalo x datang lain kali ye'

Dialog Brader 2 dengan Sister PPUM

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Aku ingat mau je aku cubit gatal dua-dua brader sasa kat atas ni. Kalo ye pun lambat jangan la kecoh sangat. Kalo xleh tunggu buat la hospital sendiri dan bayar doktor sendiri.

Memang semalam kat Klinik Bersalin PPUM memang kelam kabut skit. Sebab kurang Doktor bertugas. Bini aku yang datang pukul 8pagi pun leh jumpa doktor pun jam 12.30tengahri. Siap ngan ilang lagi result CTG (kalo xsilap aku la), pasal ade assistant nurse tu cuai. Da la ilangkan result tue, leh lak x ngaku kesalahan dia dan kata bini aku x bagi kat dia result tue. Padahal mmg aku tgk bini aku bagi kat dia.


Minggu depan aku cuti seminggu, jadi driver bini aku.


7 Pandangan Kekawan:

Dr. Ben said...

kat ostolia dulu ada polisi berapa lama appointment boleh berubah; mungkin sejam. Kalau lepas sejam masih sibuk, kerani akan check dengan doktor dan bagitau time baru yang mungkin dapat jumpa.

Pesakit akan dapat plan on the spot samada dia nak tunggu lagi atau buat appointment baru.

Masa terbuang kerana menunggu jadi kurang.

KhaiRin said...

bese la tu hosp. govt. nk buang duit ke hosp swasta rs lom mampu..so sabar je la

she-G said...

dah bersalin ke isteri nak cuti smggu tu??die ajar bersabar tu..kam ade anak sabar kene lagi banyakkk..

IxoR@ said...

ha ah.... dah bersalin ke orang rumahnya?

:D

selamat hari raya!

Masy said...

lenkali masa nak bagi tu, siap snap pic. klu ilang pastu dia takmo ngaku, tunjuk je pic. hahahaaha

Arra said...

kena sabar byk2..>_<

OnE_NiEy ChAn said...

sabor je...huuu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...