Wednesday, March 4, 2009

Janji


Janji 1
Janji nak jumpe pukul 11.30 pagi tapi mesti sampai pukul 12.00 tengah hari. Alasannya jalan jam.

Janji 2

Masa mula2 nak melafazkan perkataan cinta. Tak kira la camne cara penyampaian nya sama ada 'I love U' atau 'Saya cintakan awak' ke. Dan kemudian mesti di susuli janji2 manis cam 'Awak la satu-satunya dalam hati saya'. Btol ke???

Bila melintas awek lagi cun dari awek sendiri mesti terdetik di hati 'Kan best kalo aku dapat awek tue'. Mana janji manis tadi???? hahahhahahaha..

Janji 3
Wakil rakyat selalu berjanji setiap kali nak pilihanraya. Quote yang biasa kita dengar ialah 'Kalo saya menang saya akan bla...bla...bla....'

Tapi bila menang batang hidung pun xnampak.

Janji 4
Masa interview selalu akan cakap 'Kalau saya dapat kerja ni saya akan kerja dengan penuh komitmen'. Tapi bila da dapat kerja suka tangguh kerja, pecah amanah, mencuri dan lain2.

Duit kompeni masuk dalam poket sendiri. Harta kompeni bawa balik umah untuk pakai kat umah. Xke bagus namanya camtu???

Petikan syair arab (petikan dari La-Tahzan)
Berilah perhatian kepada dunia
kamu akan mendapat balasannya
tetapi ketahuilah, dunia itu akan lenyap


Sebagai manusia kita memang sering terlupa atau lalai. Tetapi itu bukan lah alasan. Sebolehnya tepatilah janji yang di lafazkan. Berpeganglah pada janji.

Lembu berpegang pada tali, manusia berpegang pada janji



4 Pandangan Kekawan:

Mak Su said...

jgn senang2 nak berjanji, tapi tak reti nak tepati, kan

CIVIC Power said...

Biasa la tue yoep. Da dapat mmg mcm tu. Da lega x ingat da sakit2 dulu.
Jgn le kite jadi kacang lupakan kulit. Haah janji dengan emak mike da tunai ke?

Fir said...

salam,
bagi gua manusia sekarang berjanji dh macam trend, janji bukan2, tp tkdenye nk dikota...

miSz.haNie said...

name nye manusia..
buat janji..snang sgt..
nk laksanakan..blm tentu tertunai..
ye dok..
:P

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...