Wednesday, October 27, 2010

kerja

Semalam aku ke negeri tapi hari ni kena balik balik ke HQ. Dan minggu depan baru lah aku officially masuk ke negeri dan mula menjalankan tugas aku di bahagian senggaraan.

Semalam ade gak la 4 orang dalam bilik kecik aku. Tapi hari nie bila balik HQ aku berdua je kat bilik kecik nie. Kami 12orang semua nya, tapi yang lelain blom balik ke HQ lagi. Jadi tinggallah aku berdua. Memang bosan. Kau pandang aku, aku pandang kau je la. Seb baik ade tenet yang limited leh gak aku usha blog korang. Blog2 yang serius tahap gaban, blog2 yang sengal tahap kanggaroo lapar. Tapi yang nyata kembali baca blog korang memang amat best bagi aku. Habit lama aku kembali lagi. (Bukan habit baca blog sambil korek idung ye.)

Sebenarnya sejak keje kat tempat baru nie aku agak rimas skit. Xbiasa lagi kot. Lagi pun aku keje sini banyak kontrol skit. Berlakon jadi baik. Budak baru katakan. Xkan dah nak huha-huha sana sini kan. Hehehhhehe....

Tapi yang btol merimaskan aku ialah sebab aku lebih suke kerja kat tapak. Kerja kat tapak aku lebih bebas, melompat sana sini. Bertempik dan berteriak, bukan histeria ek. Mengular, tido dalam rumah kongsi. Memang best la. hehehehe.....

Tapi skang aku da xleh wat camtu aku kena jadi contoh yang baik utk anak2 buah aku nanti. Lagi pun keje sini terjamin skit masa depan. Aku ni baru nak mula hidup. Masih merangkak. Blom masih berlari. Hopefully, suatu hari aku leh terbang.

7 Pandangan Kekawan:

h a n i e said...

haha..biasa lah budak baru. awal2 simpan kuku dulu... :P

redza said...

slmt bekerja boh...xkisahlah kt mana2 pon

BajuKurung said...

kje elok2. lu jgan asyik nk ngular jek.. kehkeh..

¶A.K.I¶ said...

baby sht??
heheheh...
tahniah rezeki murah

lalink7 said...

InsyaALlah..pasti dapat terbang bebas ke mana-mana..

Lya Colours said...

step by step
merangkak, bertatih, berjalan, berlari dan terbangggggggggggg
weuuuuuuuu

jedi said...

hanie
aku sentiasa potong kuku hanie...heheheh


redza
tue la kawe layan je...


BJ
aku blaja ngular dari kau la....hahahah


Lalink7
ye insyallah...insyallah...rasa nak nyanyi lagu maher zain plak...


Lya
jom kita terbang ke awan mengapai bintang ultramen kosmos...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...