Sunday, May 30, 2010

Berlari

Berlari-lari dan terus berlari mengelak dari segala masalah dan pancoroba dunia.
Tapi hakikatnya kita sememangnya tidak dapat lari dari segala masalah.
Masalah itu lah mematangkan kita memajukan kita.
Membuat kita melangkah ke hadapan.
Masalah akan sentiasa menyelubungi kita menguji kita, menduga kita.
Tabah lah menghadapi kental lah melawannya.
Isyaallah, kita akan berjaya.

29 Pandangan Kekawan:

'AQILAH said...

kene face the problem :)

Mimie.Candy Cane said...

jgn lari masalah..face it..

cHeRyNa PiReS said...

kalau lari speed ayam katik tp masalah lari macam marion jones, mana boleh lari...
last2 dia catch up balik:)

farwalis said...

aku memang gigih makan

amirah said...

semakin lari masalah semakin mengejar

mirachantek said...

tiap manusia akan diduga, terpulang pada diri untuk menhadapinya bagaimana. ada yang tersungkur, ada yang maju. sama2 menilai diri ye.

Fakhrur Razi said...

hohoho btol
jgn ambil jalan muda XD

cik selamah kundang said...

dugaan maknanya Allah sayang kita

Jantan Keparat said...

betoi2!!!!!
dgn masalh lew ia mmtgkn kita...

cikmemy said...

hmm.betul tu.lari pon nanti lambat2 kene face jugak mende tu kan....settle kan sket2...insyaallah nanti ok..

lumut said...

ujian dan dugaan tuh lah yang buat kita kuat utk menempuhi perjhalanan akan datang.......tanpa masalah..itu bukan hidup..itu mimpi..

tp sedangkan mimpi dlm tidur pon ada cabaran..ini kan pulak hidup kita...

Boneka Tak Sakit said...

lambat laun kena hadapi juga bowsan je lari! stay and face it lagi macho kut! huhuhu..

melatidaisy said...

all the best for bro jedi :)

citahrudin said...

tak sia-sia aku pilih ko jadik kemen rider part time..bagus!!

Lya Colours said...

jgn lari dari masalah
settle perlahan2
1 demi 1
moga sukes dude!!

Eye_nee said...

InsyaAllah Bro..hadapi jer semua masalah dgn ketenangan sure jumpa penyelesaian....

TokNabe said...

Susah nak hindarkan masalah......... pasti ada saja.

MuHaMMaD86 said...

selesai dgn baik k...try cari alternatif utk myslaikanya

¶A.K.I¶ said...

akan dikejar22...
dan kejar...
sehingga penat

Mawar_berduri said...

sampai bil akita nak terus lari....
nak tak nak kna hadap jugak ...

Masy said...

lari sket2 sudeh hehehhehe

faiz said...

masalah nie..lgi kita lari..lgi dia ikut.. so have to face it..walaupun perit dan payah but we have to, kan?

MISH LOLIPOP said...

lalu aku berlari hingga tersungkur disini

baincardin said...

Salam...

Aminkan doa Imam Masjidil Haram.

Roronoa Zoro said...

masalah masalah masalah. aku pon x larat.. huhu~

nasikputeh said...

DIA kan ade...

Mak Su said...

insyallah, terus tabah :)

hans said...

betul2
kita xleh lari sebab kita wajib kena sleesaikan masalah yg datang

p/s : Episod 32 Siri ADKDA Sudah Boleh Dilayari Sekarang http://hanspunyablog.blogspot.com/2010/06/antara-dia-kau-dan-aku-episod-32.html

si buta warna said...

selalunya masalah kejar kita, cuba kali ini kita kejar masalah pula. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...