Friday, August 6, 2010

dunia sekarang

Tadi balik lmbat skit. Abes meeting sampai opis dekat 0730mlm. Melepak jap kat opis ada la bangla, Nayan.

Aku mengadap je komputer. Nayan dok belek Metro yang aku baca. Dia nia xde la fasih BM dan xbrape reti baca pun walaupun da 3tahun kat Malaysia.

Tengok muka depan ada picture Baby comel, Nayan tanya kat aku. 'Pesal baby comel camni di buang?'

Aku terdiam sejenak.

'Dunia sekarang. Bila manusia lagi jahat dari setan. Itu la jadinya' jawab aku.

'Saya rasa bangla pun sama juga skang kan?' Tanya aku kat Nayan plak.

'Ye, bangla pun teruk. Perempuan sana sudah sexy2' jawab Nyan.



ini la dunia akhir zaman.

24 Pandangan Kekawan:

Jard The Great said...

zaman jahiliah skang.. setuju atau tak?

Shukri Mohd Ali said...

seksi = seks = seksa.

TiKa LEh said...

zmn skrg..dh buat dosa(berzina), buat dosa lg(buang anak)...

eMMe said...

dunia dah terbalik...dah mcm zaman jahiliah masa zaman rasulullah...kan...

Nini teDDylicious said...

dah nak berakhir...

tp masih ramai yg baru nak memulakannya..

E.d.Y said...

pengaruh barat makin menular..amerika senyum sampai ke telinga

¶A.K.I¶ said...

moga kita kita tidak berkelakuan begitu... AMIN

Nael said...

Sian.. baby tu kan... aku pernah buang gak... tapi buang anak kucing dgn maknya sekali sbb suke berak merata!! hehehehe

Afzainizam said...

★°°•.★°°•.★°°•.★°°•.★°°
رمضان مبار… رمضان كريم… رمضان مبار…
★°°•.★°°•.★°°•.★°°•.★°°

Salam ramadan Al Mubarak..
buat pembaca blog kami
http://firestartingautomobil.blogspot.com/
http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/

Ramadan bulan yg mulia..
Tertutup pintu-pintu neraka..Terbuka pintu-pintu syurga..Syaitan-syaitan dibelenggu.

MuHaMMaD86 said...

melampau kes buang bayi kn

adakah akan ada bala bencana yg besar dr Allah SWT?

mukasurat17 said...

menakutkan. yup sgt menakutkan.


-akudahtakbebas-

miNt said...

Salam Ramadhan..=]

miNt said...

Salam Ramadhan.
=]

khairolghani said...

yup..dunia zaman sekarang..benda yg dulu mustahil,dah tak jadi mustahil dah sekarang

|arieza| said...

hehehe tu dia.. kt bangladesh pun sama :p mane2 pun sama :)

Masy said...

tp blom perasan lg negara lain yg amalkan perangai buang bayi ni. takkan Msia je kot eh? huhuhuh

Faarihin said...

Salam Ramadan..

Dunia semakin tiba ke penghujungnya..

Eyriqazz said...

dunia akhir zaman...

Anonymous said...

Work out ferments the humors, casts them into their meet channels, throws substandard redundancies, and helps species in those hush-hush distributions, without which the association cannot subsist in its vigor, nor the incarnation dissimulate with cheerfulness.

Solehah said...

dunia akhir zaman...

puding roti said...

buang bebi mcm buang plastik kueh. org yg buang plastik kueh merata2 pun tak baik. kesian makcik cleaner nk kena kutip.

mamai said...

cakap kat nayan tu antara hasil dari pendatang la tu

Mak Su said...

setan pun tak buat bab bunuh2 tu.... kan (dia suruh kita jer, kitaler bodoh, ngikut)

iLhAm_bEcKs said...

die bru ckp sexy..lom ad buang bayi ag.
mlaysia sgt trok
huu..
sdey

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...