Tuesday, April 19, 2011

Civik Tara Ka....

Alasan-alasan nape aku xnak gunakan lif di flat aku. Dan aku rasa hampir semua lif di flat camni

1. Hisap rokok dalam lif  
Kalau pun korang perokok tegar. Beragak la. Tak kan nak naik ke tingkat 10 yang memakan masa xsampai 10minit tu xleh nak tahan kejap gian rokok tue. Bukan mati pun x hisap rokok tue kejap.

Bayangkan sesempit lif tue dipenuhi asap rokok kerana manusia yang sama bodoh cam kera. Dan semua yang naik lif time tue sama kena sedut asap diorang.

Hormat lah orang lain walaupun kita x hormat diri sendiri dan nyawa kita.


2. Masuk moto dalam lif

Ye....Bawa moto masuk lif. Apa diorang ingat lif tu kargo ke hapa?? Dan agaknya moto diorang harga berpuluh juta dolar sebab tue kena parking dalam umah. Disebabkan sebijik moto 3 orang xleh nak masuk dalam lif tue. 
 
Aku agaklah kalo la lif tue besar cam hospital, aku rasa mau kereta kancil masuk lif.


3. Lif jadi Jamban
Ada lif tue bau hancing kemain. Aku pun xtau agaknya da x tahan sangat tue yang main pancut je kat dinding lif.





Tapi dorang nie hebat. Bila lif ada xtau nak guan. Xtau nak hargai. Dan bila lif rosak mula binsing. Dek kerana sesuku geng dan keturunan Van Damn nie. Suma orang tepaksa menanggung masalah tersebut.


PSP: Hargailah barang yang kita miliki dan diberikan.



15 Pandangan Kekawan:

cik-terompah said...

kronik.. mentaliti takdak...

Nini teDDylicious said...

Aku sokong kau jedi!!!

@z!rk said...

itu nama nya tebiat

saza said...

tiga3 tu setuju...x selera nk msk lift

lalink7 said...

stuju 100% dengan ko jedi...

redza said...

stuju 100% dengan ko jedi...

Aku sokong kau jedi!!!

Daddy Ziyyad said...

mmg bangang monyet yg smoking dalam lif

mamai said...

sebab tu tak suka dok rumah yang ada lif...

henshin said...

tu dah kurang sivik. kalo y jenis perokok tu, tegur cket marah. tp yang paling kerap belaku kt lif flat, bau hancing la. aku pn plik gak org mesia ni...xkn pancut kt lif kot... hehehe peace

henshin said...

tapi x sumua gak cmtu. lif kt umah wife aku kt keel (weekend husband beb...ahak). dia pn stay umah flat gak. tp alhamdulillah so far semuanya bagus2. blajo tinggi kot...

Eye_nee said...

civik penah belajar tp tak penah pratik kan....ni la jadinya...menyusahkan orggg....

http://aniesandyou.blogspot.com said...

kalu jupe sapa yg wat tu sepak je

MyraRahim said...

takde sivik punye orang~~

CONNIE said...

mostly semua lif-lif kat Mesir ade Pak guard maka free dari bau hancing, motor dan sbgainya.interesting tak :P

aleen aiden said...

keh3,pesen merokok dlm lif tu aku xjumpa lagi.tp pesen bawak masuk moto dlm lif tu memang bersepah.hu3

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...